MedMerakort

MedMerakort. Coop MedMerakort är ett medlemskort för medlemmar i KF-koncernen. MedMerakortet kan användas butiker som till exempel Coop Konsum, Coop Forum, Coop Nära, OBS!, Kappahl, Exprert och Akademibokhandeln. Alla butiker som ingår i MedMerakortet har en MedMera-skylt eller dekal vid entrédörren.

Det kostar 100 kronor att skaffa ett MedMerakort och man kan antingen betala kostnaden via plusgiro eller direkt i butiken. När kortinnehavaren drar sitt MedMerakort i kassan får han eller hon 1 poäng för varje krona som spenderas. Poängen gäller i alla Coop MedMeras 1200 butiker och på alla inköp som registreras på MedMerakortet. När kunden har uppnått 5000 poäng på sitt MedMerakort skickas en premiecheck värd 50 kronor som kan användas i alla butiker knutna till Medmerakortet. Poängsaldot på MedMerakortet finns tillgängligt på ett personligt konto på Coop MedMeras hemsida.

I tillägg har också vissa varor i MedMerabutikerna rabatterade medlemspriser, samt att innehavaren av ett MedMerakort får rabatt på bland annat resor, nöjen och hotell. Om man handlar för minst 1200 kronor på ett år får man också tidningen Mersmak som innehåller både reportage, recept och medlemserbjudanden. Om man är flera personer i hushållet kan alla få ett eget MedMerakort kostnadsfritt.

Om man äger ett MedMerakort kan man också välja vissa tillval. MedMera Konto innebär att kortinnehavaren sätter in pengar i förväg som man också får ränta på. MedMera Faktura ger kunden valmöjligheten att antingen betala varorna direkt eller vid ett senare tillfälle. MedMera Visa är ett MedMerakort som fungerar på samma sätt som MedMera Faktura, men i tillägg kan man använda kreditkortet över hela världen där Visa accepteras. Det går också att ta ut pengar i uttagsautomater och inne i själva affären. MedMera Räntefritt ger kunden möjlighet att dela upp betalningen för att sedan välja en räntefri avbetalningsplan på 4, 6 eller 12 månader. Kortet gäller dock endast på Coop Forum och Coop Bygg. Med ett MedMera Låneköp kan kunden låna upp till 100 000 kronor under 5 år, men gäller precis som MedMera Räntefritt bara på Coop Forum och Coop Bygg.

Numera kan innehavaren av ett MedMerakort välja att ha designa det själv. Man kan till exempel pryda sitt MedMerakort med en bild av sina barnbarn, sin partner, sitt husdjur eller välja en bild från ett bildgalleri på Coop MedMeras websida. Tjänsten kostar 95 kronor.

Om man vill kan man dessutom ansluta sig till tjänsten ”Bistånd på köpet”. Det innebär att varje gång innehavarens MedMerakort dras, så rundas summan av uppåt till närmsta krona. Summan där emellan går direkt till bistånd som Vi-skogen och Kooperation utan gränser. Hur mycket man sammanlagt har bidragit med kan man se via sitt kontoutdrag eller sin faktura.